Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Pt. siguranta prietenului Dvs.

Membru Bizoo de 17 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Transport animale de companie in si in afara UE

0 stars: 0.00 din 0 pareri

$
Out Of stock
Descriere
• Comunitatea Europeana

Comunitatea Europeana cuprinde urmatoarele 27 state membre: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarka, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Greecia, Irlanda, Ilalia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.

Cea mai mare parte a legislatiei (reguli si directive) este comuna tuturor statelor membre.

Exceptie o fac Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Norvegia unde se impun conditii speciale, analize suplimentare, etc.

Pentru restul destinatiilor, documentul necesar transportului animalelor de companie este PASAPORTUL EUROPEAN, document ce se emite de catre Directia Sanitar Veterinara de Stat de pe raza judetului in care expeditorul animalului isi are domiciliul.

Ca si reguli generale, animalul (caine sau pisica) trebuie sa fie identificat prin microcip sau tatuaj si sa fie vaccinat antirabic (cu minim 30 zile inaintea plecarii).

• CALATORIA IN AFARA COMUNITATII EUROPENE

Documentele necesare calatoriei animalului Dvs. In afara Comunitatii Europene sunt:
- carnet de sanatate al animalului in care sa se regaseasca: serai microcipului sau tatuajul, data si tipul vaccinului antirabic, data deparazitarilor effectuate etc;
- Certificat international de Sanatate emis de catre Directia Sanitar Veterinara de Stat de pe raza judetului in care expeditorul animalului isi are domiciliul cu 24 ore innate transportului. Valabilitatea acestui certificat este de 10 zile.
- Certificat de evaluare al animalului (emis de catre Asociatia chinologica sau felina) sau declaratia pe proprie raspundere a expeditorului referitoare la valoarea animalului transportat (acest document este necesar numai pentru intocmirea formalitatilor vamale de export).

Conditii deosebite (premise de import, carantina, alte restrictii) se impun  pentru calatoria catre Africa De Sud, Australia, Noua Zeelanda.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura